Рітріт з Ламою Журавкою Дазанґ

Як перетворити своє життя на шлях до просвітлення: інтеграція в свій свідогляд 4-x думок, що навертають ум до Дгарми, та практики Ньондро.

Во благо всіх істот, шляхетний Будда Шак’ямуні виклав вчення Дгарми у Сутрах і Тантрах. П’ять глибинних шляхів Магамудри та Шість Йог Наропи є одними з найсуттєвіших вчень Будди та дають змогу просвітлитися протягом одного життя. Однак, щоб практикувати шлях Магамудри та Шість Йог Наропи, людина має завершити «чотири великі основи», Ньондро Ваджраяни, щоб очиститися від негативної карми та перешкод, що виникають у свідомості, мові й тілі, а також накопичити добрі дії.

Великий тибетський святий ХІІ сторіччя Джіктен Сумґон, другий Нагарджуна, сказав: «Ньондро є більш важливим, ніж високі практики». Кожному необхідно дійсно розуміти та практикувати прості, але глибокі, основні вчення перед тим, як переходити до вищих вчень.

Рітріт по 4-x думкаx та Ньондро – чудова можливість почати буддійську практику, або успішно її продовжувати та розвивати, відчути смак справжньої глибокої медитації. Крім цього ми зможемо отримати дорогоцінні вчення й поради від близької учениці Ґарчена Рінпоче Лами Дава Занґ (Журавки), яка 19 років вивчає і практикує тибетський буддизм, багато часу практикувала в усамітненні, а також завершила традиційний трьохрічний рітріт під керівництвом Ґарчена Рінпоче. У липні 2009 року Ґарчен Рінпоче попрохав Ламу Журавку Дазанґ направляти учнів в Україні в їх розумінні Дгарми, а також дбати про їх потреби, пов’язані з практикою.

Вчення будуть проводитися згідно з текстом Ньондро Лінії Дрікунґ Каґ’ю, але оскільки такі основоположні практики є подібними у всіх школах та лініях тибетського буддизму, то в рітріті можуть приймати участь усі бажаючі. Якщо ви практикуєте Ньондро в іншій традиції, будь ласка, беріть з собою відповідний текст. Також, обов’язково беріть з собою килимок, подушку для сидіння та термокружку.

Всі пожертви за участь у вченнях будуть використані для відшкодування витрат та організацію рітріту та на офіру Ламі Журавці Дазанґ. Будемо вдячні за будь-яку спонсорську підтримку.
Реєстрація на рітріт є обов’язковою!

Розклад Практик:

7 березня
18:00 – 21:00 Вчення по 4 думкам, що навертають ум до Дгарми.
Рекомендована пожертва: 200 грн
8 – 10 березня
Рітріт по 4 думкам та Ньондро
10:00 – 12:00 – Перша сесія
13:30 – 15:30 – Друга сесія
16:00 – 18:00 – Третя сесія
Рекомендована пожертва: 400 грн за один день